Mirto tijdens corona, we zorgen met plezier voor elkaar.

Hieronder vind je handige documenten om jezelf en klanten wegwijs te maken in deze periode.

Terug komen werken? Mirto zal je telefonisch contacteren.

Contact tracing

Om de verspreiding van het coronavirus (nog steeds) zoveel mogelijk te beperken, is het belangrijk om de personen die in aanraking geweest zijn met een besmet persoon op te volgen.

Je hebt het misschien al gehoord in het nieuws: vanaf nu kan je ook opgebeld worden door een medewerker van de overheid. Zij proberen iedereen die met een besmet persoon in contact geweest is, op de hoogte te brengen.

Als je met die persoon in contact geweest bent, zal gevraagd worden om jezelf in quarantaine te plaatsen gedurende 2 weken. Mogelijks word je dan ook getest op het coronavirus.

Dit is absoluut geen reden tot paniek, maar een hulpmiddel om jou en je omgeving te beschermen tegen meer besmettingen.

Bekijk hier het filmpje over contact tracing.

Alles op een rijtje:

 • Als je opgebeld wordt, zal dat énkel gebeuren door deze nummers: telefonisch via +32 2 214 19 19 of sms via 8811. Andere nummers zijn geen telefoonnummers van de overheid.
 • In het telefoongesprek zullen enkele vragen gesteld worden over wat je doet en wie je ontmoette in de laatste dagen. Er zullen NOOIT bankgegevens gevraagd worden. Geef deze dan ook nooit door via de telefoon.
Screenshot 2020 05 28 At 12 37 33

Webinar: exit corona, fase 1

Monitoren, jullie hebben een primeur te pakken: het allereerste opgenomen webinar, boordevol informatie om onze heropstart vlot te laten verlopen. Dit webinar mag je beschouwen als een opleiding en is verplicht te bekijken (laat je het even weten via personeelsdienst@mirto.be als het webinar uit hebt?).

Dit webinar richt zich specifiek op monitoren omdat zij eerstehand onze maatwerkers begeleiden op de werkvloer, maar de coronamaatregelen gelden natuurlijk voor iedereen.

Screenshot 2020 05 14 At 11 26 07

Wat doet de opstartbegeleider?

Als opstartbegeleider informeer je de maatwerkers, monitoren én omkadering over de te volgen regels vòòr het aanvangen van de werkdag. Je ziet erop toe dat de regels gekend zijn en volgt je collega’s op bij het uitvoeren ervan. Herhaling elke ochtend is belangrijk!


Ben je aangesteld als opstartbegeleider op één of meerdere ochtenden?
Neem dan deze procedure nauwkeurig door: print ze af of download ze op je smartphone zodat je geen stappen vergeet bij het opstarten van de werkdag.


Ben je geen opstartbegeleider?
Ook dan heb jij baat bij het lezen van de maatregelen: ze gelden immers voor iedereen! De verspreiding van het coronavirus tegengaan is een gedeelde verantwoordelijkheid, samen maken we dit haalbaar!

Update 04/05/2020: maatregelen bij heropstart

Vanaf 4 mei starten veel verschillende bedrijven weer op, zo ook Mirto waar tewerkstelling stapsgewijs zal verhoogd worden. Hier kan je de maatregelen die moet je volgen als je komt werken bij Mirto nalezen. Deze info werd ook per infoflash verstuurd.

Update 24/04/2020: tussentijdse stand van zaken

In de loop van volgende week ontvang je een tussentijdse update van Mirto. In deze brief krijg je meer uitleg over werken met een minimumbezetting, het vakantiegeld voor arbeiders en je mentale gezondheid. We beginnen ook stilletjesaan uit te kijken naar een heropstart, meer info hierover volgt later.

Een hart onder de riem, omdat je dat verdient!

Jij, wij, jullie: we doen het goed samen (maar toch apart).
We blijven binnen, zorgen voor elkaar en voor onszelf, gaan niet meer op reis... en dat zie je: de ziekenhuisopnames geven een dalende lijn weer!

Maar we houden vol: nog eventjes binnenblijven, nog eventjes heel vaak je handen wassen, nog eventjes ons uiterste best doen. En weet dat Mirto maar een lege plek is nu, we tellen af tot we er weer samen voor kunnen gaan.

Postkaart Corona Front

Alles nog oké met jou?

Uit het oog, maar niet uit het hart! Wij zien elkaar eventjes niet, maar we zijn er wel voor jou!
Het zijn geen gewone tijden: je werkroutine ligt helemaal anders, je dagen worden anders ingevuld, het sociaal leven is bijna onbestaande, ... Wordt het soms allemaal een beetje teveel? Da's normaal. En helemaal oké.

Nood aan een babbel?
Dan kan je kiezen of je liever iemand binnen Mirto of buiten Mirto aanspreekt.

Binnen Mirto:

 • een collega die je vertrouwt of je vertrouwenspersoon
 • de sociale dienst staat voor je klaar: bel Sandy (+32 9 244 72 53) of Ellen (+32 9 244 77 89)
 • de personeelsdienst biedt steeds een luisterend oor: bel Eva (+32 9 244 77 84) of Dirk (+32 9 244 72 53)

Buiten Mirto:

 • Idewe, onze partner in preventie, voorziet een hulplijn die je dagelijks kan bellen tussen 9u en 17u (+32 9 264 12 30).
 • Tele-onthaal, waar je anoniem en 24/7 je verhaal kan doen via telefoon of chat (www.tele-onthaal.be of bel het gratis nummer 106).

Napo tegen corona

Napo ken je ondertussen wel, hij maakt ons wegwijs in tal van gevaarlijke situaties én hoe we die beter kunnen aanpakken. Net zoals nu: Napo gaat de strijd aan met het coronavirus!

Napocorona

Update 30/03/2020: antwoord op vaak gestelde vragen

Deze brief wordt komende week per post verstuurd naar alle medewerkers van Mirto. Je vindt er info over verlof, stempelen, ziektemeldingen... maar ook een dikke merci aan iedereen die 'in z'n kot blijft' én iedereen die nog aan de slag is voor Mirto!

Stempelbrief online invullen

De stempelbrief van maart mag je vernietigen, die heb je niet meer nodig. De nieuwe brief kan je online invullen, het systeem is vereenvoudigd en gemakkelijk te gebruiken. Online invullen zorgt ervoor dat de verwerking (en de uitbetalingen) bij de vakbond/hulpkas sneller gaat.

Hoe je je stempelbrief online invult, lees je hier.


Lukt het online invullen niet?
Neem dan contact op met de personeelsdienst (personeelsdienst@mirto.be of via +32 9 244 77 84). Zij helpen je op weg òf sturen je stempelbrief op papier op naar je thuis.

Ziektemeldingen

Word je ziek op het werk? Of word je ziek terwijl je thuis bent onder werkloosheid?
Volg dan steeds de gekende procedure:

 • Word je ziek op het werk? Ga naar huis!
  Word je ziek thuis? Blijf thuis!
 • Contacteer je huisarts telefonisch.
 • #blijfinuwkot!

Opgelet!
Werd je ziek op of na 13/03/2020? Vergeet dan niet om een getuigschrift van arbeidsongeschiktheid (een 'vertrouwelijk') te laten invullen door je dokter. Bezorg dit samen met je ziektebriefje aan jouw mutualiteit.
Vergeet niet om ook via meldpuntziekte@mirto.be te laten weten dat je ziek bent.

Maatwerk TV

Groep maatwerk voorziet je op dinsdag en donderdag van een nieuwe aflevering Maatwerk TV!
Op deze facebookpagina geven ze elke week tips om je te beschermen tegen het coronavirus én tips om de verveling tegen te gaan. Zin in hapklare informatie? Maatwerk TV staat voor je klaar!

LMRA-toolbox voor corona

Download hier de LMRA-toolbox 'Hoe ga ik om met het coronavirus?' met tips ter preventie en bestrijding van COVID-19.
Was je handen en hou afstand!

Update 20/03/2020: luisterend oor

Het coronavirus weegt niet alleen op onze productie, we vergeten niet dat het soms ook op onszelf kan doorwegen. Nood aan een babbel? Lees de brief in bijlage, want we zorgen met plezier voor elkaar!

Hoe bekijk ik mijn Mirto-mailbox van op afstand?

Werk je van thuis of extern? Heb je een andere computer?
Via Sharepoint bekijk je je mails van op afstand. In de pdf vind je hoe je dit doet.
Bekijk je mails van op afstand

Signalisatie gesloten deur

Om uit te hangen aan de gesloten deuren.
Signalisatie gesloten deur