Nieuws: Nevelland en Revam fusioneren in Mirto - 26 juni 2018

Nevelland vzw uit Gent en Revam vzw uit Eeklo slaan de handen in elkaar en heten nu Mirto vzw. Drukkerij Nevelland Graphics uit Gent blijft een coöperatieve vennootschap en wordt Mirto Print. Door de fusie zorgen Mirto vzw en Mirto Print voor de tewerkstelling van meer dan 300 personeelsleden. Dit zijn voornamelijk mensen die niet terechtkunnen op de reguliere arbeidsmarkt.

Bekijk hier de reportage van AVS Nieuws over de fusie van Revam en Nevelland

“Door de fusie kunnen we ons gemeenschappelijk doel nog beter realiseren”, zegt woordvoerder Dirk Roels. “We werken voornamelijk met mensen die niet in het reguliere arbeidscircuit terecht kunnen. In ons maatwerkbedrijf bieden we hen een volwaardige en kwalitatieve job aan.”

Mirto vzw biedt een brede waaier van diensten aan. Zo is er onder meer een mailingafdelling waar zowel kleine als grote verzendingen klaargemaakt worden, naast een co-packafdeling waar de doelgroepmedewerkers zaken verpakken. Het maatwerkbedrijf beschikt ook over een groendienst die groenparken onderhoud, zowel voor bedrijven, particulieren als openbare besturen. Onze doelgroepmedewerkers worden hierbij begeleid door monitoren en een interne sociale dienst.

Dirk Roels: “Een gewoon bedrijf heeft werk en zoekt mensen om dit werk te doen. Bij een maatwerkbedrijf is dit net omgekeerd. We hebben mensen met een afstand tot de gewone arbeidsmarkt. Dus zoeken we werk op maat van hen. Dit zijn voornamelijk eenvoudige taken, maar die toch op een kwalitatieve manier dienen uitgevoerd te worden. Dus het is niet zo dat we een bedrijf zijn waar het allemaal niet zo nauw steekt. Ook bij ons gaat het om de kwaliteit. Aangezien we actief zijn in de sociale economie en dus een buitengewone groep van personeel hebben, worden we ook een deel gesubsidieerd door de overheid.”

In de herfst pakken Mirto vzw en Mirto Print cvba uit met een lanceringscampagne. Eerder deze week werd het personeel ingelicht over de fusie en de nieuwe naam, en ging die boodschap ook naar alle klanten en belanghebbenden. Binnenkort zal het nieuwe logo van het maatwerkbedrijf en de drukkerij ook overal zichtbaar zijn.

Schermopname 32